Skip to content

Barcelona és un plató

mayo 11, 2011

– Ei! Saps què m’ha passat? Doncs estava fent una fotografia amb trípode al Parc Nacional d’Aigüestortes i m’han dit que no ho podia fer!

– Ah! Doncs el mateix em va passar a mi a Barcelona!

Barcelona s’ha declara’t plató. Les conseqüéncies són varies, encara que ens podriem fixar en les causes també. Tot sembla fruit d’un procés que va començar amb la llei del civisme i arriba al seu colofó amb aquesta absurda llei.

Les causes d’aquesta decisió de l’Ajuntament de Barcelona són, sense cap mena de dubte, el rodatge de “Vicky, Cristina, Barcelona” que va catapultar la imatge de la ciutat com a lloc de gravació d’espectacles, pel·lícules o anuncis. Cosa que ha beneficiat el turisme a la ciutat comtal i la projecció internacional d’aquesta, com ja van ser les olimpiades o el fórum. Però tot això ha comportat una sèrie d’inconvenients per als habitants com per als joves artistes urbans.

Com ja va passar amb la llei del civisme, aquesta nova declaració de Barcelona com a plató ha retallat la llibertat creativa de joves artistes urbans. No es pot gravar al carrer sense permís de l’Ajuntament, no es poden fer fotografies amb trípode perquè potser pots vendre-les, amb el perill que la Guàrdia Urbana et requisi el trípode.

El govern de la ciutat sembla ser una retallada a la creativitat. No pot ser possible que el PSC es mostri com els únics que han promogut la cultura i la creativitat entre els joves creant espais on poder treballar dansa, teatre o circ, i al mateix moment prohibir la espontaneitat que pot oferir una càmara a les mans pel mig dels carrers.

Aquest curt post és un crit a la llibertat dels artistes urbans, no se’ns pot continuar retallant la capacitat de plasmar el que succeeix per culpa de la burocràcia. Els espais urbans han de ser lliures, han de ser el punt de creació artística que permeti cercar nous llenguatges i formes d’expressar lluny dels acamedicismes l’art al carrer. L’espontani és aquest art, un permís trenca aquest fet. Barcelona no ha de ser un plató, ha de ser un laboratori creatiu.

De la qüestió que en parcs nacionals i naturals no es puguin fer fotografies amb trípode ja em supera…

Anuncios
One Comment leave one →
  1. mayo 15, 2011 7:05 pm

    De debò???!!!

    Tens alguna font d’informació?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: