Skip to content

La Setmana Blanca

marzo 2, 2011

 

Aquesta setmana s’ha estrenat per primera i última vegada, de moment, la setmana blanca. Quan es va aprovar va aixecar molta controvèrsia i va portar a l’actual govern a decidir treure-la l’any vinent. Però per què? Què es diu a favor i en contra?

Els sindicats i pares hi estan en contra perquè creuen que seria complicat combinar-se una setmana de vacances amb la seva situació laboral. A més, també creuen que aquesta decisió de l’ex-Conseller no va ser fruit d’una reflexió purament educativa sinó que també econòmica… clar! No és d’estranyar pensar això desprès que l’ex-conseller recomanés a les famílies anar a esquiar durant aquesta setmana…

Tot i això, davant dels pressupòsits que les vacances d’estiu són dos mesos gairebé interminables per molts nens i famílies, que el segon trimestre és el més llarg del curs i que el rendiment del cervell depèn de les hores treballades, és a dir, que els nens es cansen d’unes vacances tan llargues (i tornen sense saber escriure com qui diu) i d’un segon trimestre tan llarg. Per tant, sembla ser que moure una setmana de vacances de setembre i traslladar-la a finals de febrer seria una opció encertada per fer el curs més lleuger pels nens i els mestres. A més si tenim en compte que aquesta decisió va ser presa mirant a Europa, encara que les vacances de Setmana Santa a països com França es fa durant l’inici de la primavera, o sigui és laïc. Això vol dir que mentre a Espanya les vacances depenen del calendari cristià i la lluna, als llocs on s’ha aplicat la setmana blanca no és així.

Pel que fa a les crítiques que han fet els pares sobre la seva dificultat de compaginar aquesta setmana de vacances amb la situació laboral, crec que és una crítica poc fonamentada ja que no és afegir una setmana de vacances sinó moure-la. Pels pares que apunten als seus fills a casals i campus durant el mes de setembre, segurament aquesta oferta també existirà, o hauria d’existir durant aquesta setmana de vacances al febrer. I pels pares que prefereixen tenir les vacances amb els seus fills que apuntar-los a un casal, és tan fàcil com treballar al setembre i agafar-se festa la setmana del febrer, els dies de festa són exactament els mateixos.

Al cap i a la fi, l’any vinent tornarem als segons trimestres interminables i el no ha aconseguit el seu propòsit per decrinent a la salut mental de mestres i alumnes.

 

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: