Skip to content

Mítings i Debats

noviembre 24, 2010

 

L’altre dia al teatre on treballo va haver-hi un míting de CiU per a la gent de L’H i Cornellà, coneguts bastions de la convergència. Per sort no vaig haver d’assistir, malgrat l’aparició estelar d’en Pujol pare que va fer omplir les 215 localitats de jubilats ansiosos d’escoltar el seu heroi i tenir caramels gratis.

La qüestió, no obstant, no és aquesta. Les campanyes electorals basades en mítings són una farsa, un espectacle per als de casa, on es parla molt i no es convenç a ningú. És a dir, que són completament inútils i a sobre tenen molt més ressò mediàtic als mitjans que qualsevol debat. I el pitjor de tot és que gran part d’aquests actes estan subvencionats amb els nostres diners, quan a la majoria de la població no els interessa gens ni mica. Els mitings són un robatori consentit.

Per altra banda tenim els debats, com el d’ahir de TV3. És aquí on es veu per on aniran els trets, quins són els polítics més ben preparats i quins repeteixen constantment el mateix. Cocnlusió del debat d’ahir: CiU pot pactar amb PP i ERC, ICV pot pactar amb PSC o ERC, PSC diu que governarà sol, C’s vol pactar amb tot déu, el PP té la pitjor política que he vist en la mevca vida, en Joan Herrera és el qui vaig veure millor orador, el Montilla estava molt nerviós però cap al final va deixar anar una gran perla (Ara CiU i PP es barallen però acabaran pactant), Puigcercòs repetia tota l’estona el mateix (el pacte fiscal, Espanaya ens roba), el Mas parlava amb una gran seguretat que guanyarà i evitava qualsevol pregunta compromesa i el Ribera va mostrar-se moderat fins que va sortir el tema de la llengua.

Com a votant a favor del vot nul em sentia molt interessat per escoltar que proposaven i com es tiraven ganivetades a tort i dret. Curiós que els partits minoritaris eren els més atacats (PP amb l’economía, C’s amb la llengua i ICV amb les infraestructures), era com si els majoritaris tinguessin por de perdre vots cap a una banda i altra, mentre ERC sols rebia crítiques del PP. Una cosa que es va repetir des dels partits del Tripartit era clara i lògica: No es poden augmentar les ajudes i mantenir l’estat del benestar (si és que existeix) abaixant els impostos.

Total, que amb dues hores de debat vaig escoltar i valorar molt més els polítics que ens han de governar que no pas veient les notícies sobre els mítings que es fan dia rere dia. Més debats i menys actes per pujar l’autoestima dels caps de llista.

Anuncios
One Comment leave one →
 1. Lope de Sosa permalink
  noviembre 26, 2010 6:40 pm

  Estoy de acuerdo contigo en que los mítines solo se hacer para salir en TV. Los debates son mas útiles y al mismo tiempo mas peligrosos porque algunos políticos “patinan” y dejan translucir sus auténticas intenciones.
  A pesar de lo que dices, manifiestas un cierto pesimismo escéptico cuando te declaras partidario del voto nulo. No te dejes engañar por aquella frase tan manida de “todos los políticos son iguales” no es cierta y a demás se dice casi siempre para provocar la abstención del contrario. Podemos acusar a los políticos de toda clase de corrupciones o de incumplimientos pero no debemos olvidar una cosa, no todos los partidos defienden lo mismo ni a los mismos sectores de población. Piensa en tus intereses y en quien los defiende mejor y vota a pesar de todo.
  Yo viví una época en que los políticos eran igual de corruptos que ahora, o más, pero nadie lo sabía, ni había una prensa que los denunciara ni unos juzgados que los juzgaran.
  La desilusión provoca la abstención y el voto nulo, estos son el fracaso y la muerte de la democracia y cuando esta agoniza ya se sabe…. viene cualquier populista, gana las elecciones, se convierte en un tirano y se acabó (Hitler llegó al poder en unas elecciones).
  Ya lo sabes, si no quieres votar a “guatemala” debes de saber que tu abstención ayudará a gana a “guatepeor”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: