Skip to content

A favor o en contra?

diciembre 8, 2009

INDEPENDÈNCIA.SI O INDEPENDÈNCIA.NO?

Arguments a favor:

 • Econòmics: Si Catalunya es separa d’Espanya es creu que obtindrà major finançament, ja que tots els impostos recollits entrarien a les arques de la Generalitat. Això portaria al nou estat a poder millorar les seves infraestructures i, tal com està l’economía actual, a sortir més aviat de la crisi.
 • Per poder donar a la cultura catalana un punt més d’identitat i acceptació de cara a la resta del món. Si Catalunya fos independent, la resta de països haurien d’acceptar-la com a tal i descobrir una cultura i una llengua que va a cavall entre el castellà i l’italià. A més es tindria via lliure a protegir adequadament la rica i variada cultura catalana, sense oblidar la llengua.
 • Per diversió: seria molt interessant veure la reacció dels conservadors més radicals i nacionalistes espanyols… només per veure com es desencadena una nova tempesta a la península seria capaç de votar a favor.

Arguments en contra:

 • La creença de que els catalans estan per sobre dels espanyols. Molts independentistes utiltzen el discurs de forma racista, com mostra afirmacions com ‘els andalusos són uns analfabets’. No es pot fer apologia del racisme mai, i menys entre membres d’una cultura (la mediterrania) igual.
 • Les cultures no entenen de fronteres. Un cop sigui Catalunya independent, que passarà si una zona es denomina culturalment espanyola?
 • Divideix i venceràs. Com més divisió fronterera hi hagi, més confrontació es pot donar dins de l’èsser humà. No és la solució als insults voler separar-se d’un estat, és més, dóna llenya als més radicals a defensar a ultrança la seva posició. Tots els humans som iguals, una cosa és que ens difereixi la cultura, però les fronteres no haurien d’existir més enllà de la necessitat de repartir equitativament els ingressos per tal de que tothom pugui tenir les mateixes possibilitats de crèixer i formar-se com a persona.
 • Malgrat que ens facin veure que Espanya és centralista, cosa que no és certa del tot, la independència ens podria duur al centralisme barceloní. I més si es té en compte que la burgesia catalana voldrà des de l’inici controlar els impostos per tal d’afavorir-se a si mateixa. Un canvi d’estat no suposa per a res un canvi favorable cap als pobres.
 • Una revolució o canvi en mans de la burgesia sempre és sinònim d’una aplicació dels valors neoliberals més rancis. El canvi esta sent promogut per la burgesia catalana i això no és precisament d’esquerres.
 • Els problemes actuals en les infrestructures no variaran. En canvi de ser els barcelonins els que ens queixem, seran els dels pirineus. Ara es Catalunya sencera la que es queixa del dèficit fiscal, quina vegueria seria la primera en queixar-se de la falta d’aportació econòmica? Heu pensat que estariem fora de la UE i per tant no rebriem subvencions per part d’aquesta?

Això és tot. Espero haver estat el màxim de neutre possible, encara que la balança dels contres pesa més que la dels a favor… tot i així, la majoria dels contres van pel mateix camí.

Que voteu? A favor o en contra?

Anuncios
2 comentarios leave one →
 1. diciembre 9, 2009 11:56 am

  Molt bo aquest post, em sembla molt interessant. Enhorabona conjuntbuit. Personalment, em considero antinacionalista y totalment cosmopolita. Encara que això no descarta fer polítiques econòmiques i culturals que vulguin potenciar lo pròxim.

  Estic en desacord amb el fanatisme que es arriba amb aquests temes, bueno, sobre això ho em patit molt en la universitat. Em sembla molt egoista, poc solidari amb les condiciones del extrangers, i sobretot, poc adient per obrir-nos a ells. A més, avui a la vanguardia s’ha publicat una noticia sobre la situació actual de Barcelona i deunidó… hi han 300.000 immigrants i es interessant comparar amb altres ciutats d’Europa (http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20091209/53839716946/el-padron-de-barcelona-registra-ya-mas-de-300.000-extranjeros-barsa-juegos-olimpicos-diagonal-juegos.html).

 2. diciembre 10, 2009 8:56 am

  Tendríamos que ir todos al ayuntamiento y entregarles el dni. Eso sí sería bueno. Toda la ciudad de Barcelona sin dni. Ni español, ni sueco, ni búlgaro, ni argentino…
  Os dejo con una frase que oí el otro día; un hombre con tono de queja dice -vienen los inmigrantes y nos quitan el trabajo- y el otro le responde, inocentón – y tú, ¿les quitas el trabajo a los inmigrantes?-

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: